Известие

Collapse
No announcement yet.

Свири ми предно ляво колело

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свири ми предно ляво колело

Здравейте . Вчера смених предните дискове и накладки. Старите бяха за смяна и при тях имах леки вибрации при спиране и свирене от предно ляво колело при десен волан или каране направо. Когато докоснех леко спирачката и спираше свиренето. Накладките бяха текстар, отдавах свиренето на ръбовете по дисковете. Сега обаче този ефект го има и с новите дискове и накладки. Сложих медна грес на водачите, накладките се движат свободно по съпорта без да заяждат, спирачния цилиндър се прибра с лекота. Сменявани са предните спирачни маркучи и спирачна течност преди година и половина. Дайте някакво предложение, че ме дразни това свирене.

Доколкото разбрах не си сложил медната грес където трябва.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Какви накладки и дискове сложи? Пипни колелото дали не задържа апарата,като загрее да свири?

----------------------
      Spaghetti racing Team
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Да когато загрее и започва да свири. Къде да сложа медната грес (отзад на накладките знам, че слагат някои) ЛПР дискове и накладки. Правеше го и със старите както казах, Водачите се движат супер лесно. Буталото го прибрах с инструмент за прибиране на апарати и влезе доста лесно

Comment

Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщение
          Да когато загрее и започва да свири. Къде да сложа медната грес (отзад на накладките знам, че слагат някои) ЛПР дискове и накладки. Правеше го и със старите както казах, Водачите се движат супер лесно. Буталото го прибрах с инструмент за прибиране на апарати и влезе доста лесно
          По всички участъци, където накладката контактува метал с метал в леглата си, в т.ч. и по гърба на накладката.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=92947

Колега, най-вероятно отзад ти идва проблемът. Ето я същата работа. Аз също имах подобно свирене, както и при колегата пуснал темата, която съм сложил, реши се с почистване и пресмазване отзад. Уж ти звучи, че идва отпред, а то...
            '05 Alfa 147 1.9JTD 115hp

Comment

Аз от една година съм с дискове Brembo и накладки LPR.
              Свирят когато са студени, накладките LPR са по-твърди, което е добре даже. Не загряват при екстремно натоварване и спира уникално.
              Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Свалях предната и задната гума днес. Попуднах предпазната ламарина и на двата диска. Сега не свири. Не знам, сигурно при смяната на дисковете и накладките съм я бутнал леко и е търкала в диска, но нямаше следи да контактуват някъде Другия вариант е да е имало боклук от нещо между ламарината и диска и като съм я побутвал днес да е изпаднал.

Comment

Щях да ти кажа да окривиш тая ламарина , но си писал , че ти свири от замандан време и мислех , че наистина имаш проблем.
                  Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                  Peugeout 2.2 HDI 133+++
                  Alfa 159 +++ next

Comment

Момчето е омазало всичко с медна грес и затова е спряла.

Няма начин да е скърцала в предпазителя и да няма следа. Просто не си видял добре евентуално. Това е чест проблем след смяна на накладки, дискове, щото малко хора обръщат внимание на тези тенекии. А да се е завряло нещо там и да не изпадне - няма как. На мен ми надроби парче от болт и го изхвърли

Comment

Working...
                    X